Streekderby tussen UDI'19/CSU en HVCH eindigt in het voordeel van de thuisploeg (2-1)”?”?”?”?

UDI-1

De streekderby tussen UDI'19/CSU en HVCH werd in het voordeel van de thuisploeg beslist. Waar de Udense club van trainer Niels van Casteren voorzichtig de aansluiting bij de middenmoot vindt, werd het team van Marc van de Ven verder in de problemen gedrukt. In eigen huis waren de "Tricolores" met 2-1 te sterk voor HVCH.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

De afgelopen uitwedstrijden verliepen voor de Udenaren niet heel soepel en dan moet je zeker bij de thuiswedstrijden je schouders eronder zetten om een goed resultaat te halen. Van de tien gespeelde thuiswedstrijden wisten de Udenaren er zeven te winnen, speelde het twee keer gelijk en verloren slchts een duel.

Voorafgaand aan het duel met HVCH werd een minuut stilte in acht genomen door het overlijden van oud HVCH voorzitter Adri van der Pas. Voor het duel met HVCH had Niels van Casteren samen met zijn staf een plan bedacht en ook werd uitgevoerd. Hij kon deze wedstrijd niet beschikken over vier selectiespelers. Stijn van den Broek zat zijn laatste wedstrijdschorsing uit, verder kon hij door blessures kon hij ook niet beschikken over Sem Curvers, Simon Cuppen en Christophe van Zutphen.

HVCH begon goed aan de wedstrijd en kreeg al vroeg via Milan Raijmaekers de mogelijkheid om de scoren te openen. Het was wel een waarschuwing voor UDI'19/CSU, omdat HVCH direct bij aanvang van de aftrap het initiatief nam. Dit initatief leidde niet alleen voor de ploeg uit Heesch tot de eerste kans maar kregen de Udenaren via hoekschoppen ook mogelijkheden, dit zonder het gewenste resultaat. Na deze mogelijkheden werd het een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij aan beide kanten geen echte kansen werden gecreëerd. Tot aan de drieentwintigste minuut als HVCH van achteruit een diepe bal verstuurd die de buitenspel staande  Milan Raijmaekers bereikt en de grensrechter niet vlagde. Hierdoor kon hij alleen op UDI-doelman Job Schuurman afstevenen die maar al te graag struikelde over de handen van de doelman. Scheidsrechter Dhr. Prick zag hier een strafschop in plus een gele kaart. "Duikelaar" Milan Raijmaekers hield zich met dit geboden buiten kansje zelf bezig. Hij faalde hopeloos en het was de UDI-goalie die zijn strafschop stopten. Op latere TV beelden is te zien dat dit alles onterecht was. Een vrije trap van HVCH speler Jari van Erp was ook een prooi voor de uitblinkende UDI'19-doelman. Hierna lieten de Udenaren zich weer gelden en voerde de druk op en kreeg het nog een vrije trap net buiten het zestien meter gebied, een goed opgestelde HVCH muur ziet de inzet van Joep Engelen tegen de muur stranden. Zoals eerder gezegd bleken de teams aan elkaar gewaagd en was een 0-0 stand bij rust een juiste weergave van de wedstrijd.

Bij aanvang van de tweede helft was het UDI'19/CSU dat het initiatief nam. Een inzet van Joep Offermans wist HVCH doelman Desny Royendijk maar ternauwernood te keren met zijn voet. Ook een inzet van Sjoerd Schobbers kwam niet tot het gewenste resulaat van HVCH omdat Job Schuurman een sta in de weg was. Na een uur spelen volgt er een pass van Jordy Hybers op Joep Engelen die vanaf de achterlijn een voorzet gaf op Paul van der Vlist die met zijn hoofd bij de tweede paal binnen knikten:1-0. Een minuut later ziet HVCH speler Rob van de Ven zijn schot net naast het UDI-doel verdwijnen. In diezefde minuut vindt de eerste wissel van de wedstijd plaats. Jordy Huybers wordt vervangen door Jan van de Haterd. Een van zijn eerste acties leide meteen tot resultaat. Hij dolde eerst HVCH verdediger Willem Roefs om vervolgens met zijn schot in de korte hoek doelman Desny Royendijk te  passeren:2-0. De Udenaren leken de wedstrijd definitief in het slot te gooien als de net binnen de lijnen verschenen Vince Duits een niet te missen kans om zeep hielp. De wedstrijd leek te eindigen in een 2-0 zege van de thuisploeg. Maar ver in blessure tijd was het Hugo van den Nieuwenhof die de eindstand bepaalde op 2-1.

Na afloop wedstrijd was het stadionspeaker Joost van Oort die de klanken van de hit "van Goes tot Purmerend" van Jan Smit en Marco Schuitmaker uit de speakers liet knallen. Deze wordt structureel gedraaid na een thuisoverwinning, dit keer was dat voor de achtste keer en is de tekst in het geheugen genesteld, waardoor het bijna iedereen uit volle borst kan meezingen.